Strandok Rovinjban: Cisterna strand

Strandok Rovinjban: Ciszterna strand, Palud

A Cisterna strand Palud mellett

A Cisterna térképen
A Cisterna térképen

Ha valaki hajlandó egy kicsit eltávolodni Rovinjtól, hogy egy szép strandon fürdőzhessen, akkor a Cisterna strand Paludon, jó választás lehet.
Ha elindulunk Rovinjból Pula felé akkor körülbelül 8 kilométer után a Palud táblánál kell jobbra fordulni, ha a Cisterna strandra akarunk eljutni.  A főútról a strandig vezető út, egy murvás, poros rossz minőségű út, melyen kb. 1.5 kilométert kell mennünk. Ezen az úton tanyák, olíva és szőlőültetvények és a Mofardin konoba mentén haladunk el.

Az út végén két lehetőségünk van, vagy leparkolunk és elsétálunk jobbra a strandon, vagy továbbmegyünk balra a Palud nevű természetvédelmi terület felé.  A strandon nagyon vigyázzunk, ne törjünk/szakítsunk le semmilyen növényt, ne szemeteljünk és a fákra se akasszunk fel semmit száradni, mert ez egy természetvédelmi terület, rendőrök illetve természetvédelmi őrök járnak erre és megbüntetnek ha észrevesznek bármit is.
Itt tüzet gyújtani és nudizni is tilos, illetve kiemelten figyelnek a vadkempingezőkre is.  A strand partja sziklás és kavicsos, viszont a vízben több helyen homokos az alja, ami mindig sokkal melegebb mint máshol. Infrastruktúra nincs csak egy büfé van a parton, az viszont a “kerülendő hely” kategóriába tartozik. A befelé vezető úton, viszont van egy jó hely a Mofardin Konoba, ezt érdemes kipróbálni.
Mostanában sokan felfedezték maguknak ezt a strandot, így hétvégén elég sok emberre lehet számítani.
cis1 cis2 cis3 cis4 cis5 cis7

 


Tetszett a cikk? Oszd meg, küld el vagy tedd el késöbbre!

EmailFacebookLinkedInPinterestPrintTwitter