Porton Biondi strand

porton biondi strand
Porton Biondi strand
A Porton Biondi strand
A strand térképen
A strand térképen

A Porton Biondi strand a várostól északra található Porton Biondi kemping strandja. Kiváló infrastruktúra és jó megközelíthetőség jellemzi párosulva egy csodás kilátással a kórház félszigetére és Rovinj óvárosára.
A strand mindkét végén találunk parkolót, így autóval is kényelmesen megközelíthető. A strand területén kávézó – snack bár és a strand feletti kempingben és a strand mellett balra is található étterem.  A környéken találunk még közértet, számtalan pizzázót, fagyizót és pékséget is. A strandon lehetőségünk van napernyőt, nyugágyat vagy vízibiciklit is bérelni.

A strand kialakítása alapvetően apró kavicsos és betonfelületű, köszönhetően három nagy mólónak, amiről remek a vízbe ugrálni. A strandtól jobbra természetes kialakítású tengerpartot találunk, ahol van kavicsos és sziklás rész is. A porton Biondi strand Rovinj legszebb kilátással rendelkező strandja. A strandról pompás kilátás van az óvárosra, mely naplementében egészen elképesztő látványt nyújt.

Naplemente - Porton Biondi strand
Naplemente – Porton Biondi strand

Porton Biondi strand – Előnyök és hátrányok

Természetesen mint mindenben a Porton Biondi strandban is lehet hibát találni, ezért inkább azt írom, hogy kiknek tudnám ajánlani. 🙂
Akik kisgyermekkel strandolnak, azoknak tökéletes, hiszen apró kavicsos a part egészen a parttól 10 méterig a tengerben. Lassan mélyül és a fehér köveknek köszönhetően melegebb a vize mint másutt.
Akik nagyobb gyerekkel strandolnak, mert a két nagy mólóról remek a vízbe ugrálni és a strandon a vízen van felfújható játszótér, ami szintén remek szórakozást nyújt.
Felnőtteknek, mert folyamatosan szemmel tudják tartani a gyerekeket.
Idősebbeknek, mert fokozatosan mélyül a víz, könnyű besétálni és kijönni is.

Egyszóval a strand minden korosztály számára ideális. Egyedülálló látványt nyújt, amit más strandokon nem fogunk megtalálni! A hátránya talán az, hogy kevés a fa a strandon, érdemes vinni napernyőt magunkkal.

Kiadó lakókocsik a Porton Biondi kempingben! Katt ide!

2012-08-10-140610-img_9325 dscf5922 dscf5993 dscf5994 dscf5997 dscf5999 dscf6001 porton-biondi-rovinji-4 rovinj5 rovinj8


Tetszett a cikk? Oszd meg, küld el vagy tedd el késöbbre!

EmailFacebookLinkedInPinterestPrintTwitter