Rovinj időjárás

Rovinj időjárás. 7 napos előrejelzés és átlaghőmérsékletek kijelzése. Rovinjba utazása előtt itt tájékozódhat a várható időjárásról, széladatokról.
[forecast location=”Rovinj, Croatia” caption=”6 napos Rovinj időjárás előrejelzés:” measurement=’C’ todaylabel=”Ma” datelabel=”date(‘Y/m/d’)” highlow=’%%high%%°/%%low%%°’ numdays=”6″ iconset=”Incredible” class=”css_table_class” cache=”true” width=”100%”]

A tengervíz hőmérséklete: Nincs adat!

Jó tudni!
Rovinjban a nyár nagyon meleg, mediterrán éghajlat uralkodik és a tél is ennek megfelelően gyenge.
Nyáron nagyon kell vigyázni a leégésre, már pár perc alatt le lehet égni. Fogyasszunk sok folyadékot ami ha lehet ne alkoholos tartalmú legyen és a fejünket is védjük valamilyen fejfedővel és csak úgy tartózkodjunk a napon. Kenjük a testünket napolajjal, ami legalább 30 faktoros legyen. Vigyázzunk, hogy felhevült testtel ne ugorjunk a 25-26 fokos tengerbe, mert nagyon veszélyes. Nyáron nagyon sok turista kap napszúrást, mert elalszik a napon, nagyon vigyázzanak erre, mert a hátralévő nyaralásukat teljesen tönkreteszi egy ilyen affér.
A város földrajzi elhelyezkedése miatt (egy “völgyben” fekszik) és mert a Limski fjord alatt helyezkedik el, így az előrejelzésekkel ellentétben nagyon ritkán esik az eső. Annyira, hogy nyáron sokszor  vezetnek be vízkorlátozást (tilos locsolni) és tűzgyújtási tilalmat is, aminek a megszegését  nagyon szigorúan büntetik.
Ha viszont esik, akkor nagyon szokott esni! Pár perc alatt nagyon nagy mennyiségű csapadék tud leesni, ilyenkor az utcákon is hömpölyög a víz.

Rovinj időjárás. 7 napos előrejelzés és átlaghőmérsékletek kijelzése. Rovinjba utazása előtt itt tájékozódhat a várható időjárásról, széladatokról.