Rovinj strandok: Skaraba

skaraba strand

Skaraba strand

A Skaraba strand térképen
A Skaraba strand térképen

A Skaraba strand egy igazi vadregényes szakasza a Rovinji tengerpartoknak, mely a Zlatni Rt (Punta Corente vagy Aranyfok) természetvédelmi park területén található. A Skaraba strand könnyen megközelíthető gyalog a parkon át vagy biciklivel a bicikliúton.  A partszakaszt kétféleképpen tudjuk megközelíteni. A Cuvi strand felől a Centener utcán át vagy a Hotel Eden irányában. A strandhoz vezető út bal oldalán a Hotel Eden közelében egy nagy parkoló található, ahol napi 10 Kunáért hagyhatjuk az autónkat.

A Skaraba strand partja változatos, a homokostól a nagy sziklásig mindenféle rész megtalálható itt. Az elkülönülő  strand részeken büféket, kávézókat, éttermeket és vécéket is találunk. A Skaraba strand mentén hatalmas fenyőfák teremtenek hűsítő árnyékot, így akár egész napos strandolásra is alkalmas ez a partszakasz. A kutyáknak a strand területén kizárólag a kijelölt kutyastrandokon szabad fürdeniük. A naturistákra is gondolván alakítottak ki a számukra egy partszakaszt, hogy kényelmesen tudjanak strandolni ők is.

A Skarabán egy említésre érdemes étterem van, a Grill Lovor. Ez az étterem a Vörös szigettel szemben található félszigeten van. Konyhája isztriai és megkóstolhatjuk a tenger legfinomabb fogásait is. A strandon található snack bárokban és büfékben inkább hamburgereket és szendvicseket tudunk vásárolni, komplexebb étkezéshez csak a Grill Lovor jöhet szóba.


Tetszett a cikk? Oszd meg, küld el vagy tedd el késöbbre!

EmailFacebookLinkedInPinterestPrintTwitter