Melyik tábort erősíted?

Fogalmam sincs, hogy hogyan értékelik az emberek a telefonjaikat az életükben, de bizony én arra ébredtem rá, hogy folyamatosan bárhová magammal viszem a telefont, és nagyon fontos lett számomra, hogy mindig és minden körülmény között elérhető legyek bárki számára. Bizonyára ez a mai világ hatása, és ebbe bele nőttem úgy, hogy szinte észre sem vettem. Sokszor azt gondoljuk, hogy egy-egy szerettünk tökéletes biztonságban van hogy ha bármikor el tudjuk érni, hogy kisebb eséllyel ér probléma minket, ha bármikor elérhetőek vagyunk. Természetesen ezt valahogy én is így érzem. Én is észre kellett hogy vegyem magamon, hogy szinte mindent a telefonomon végzek el, a készülék szinte mindig a kezemben van, és persze az is nagyon fontos, hogy még véletlen se merüljön le a készülék, hogy mindig tökéletesen fel legyen töltve ha elindulok otthonról. Arról már nem is beszélve, hogy pótolhatatlan információk és adatok vannak tárolva a készüléken, amiről nem igazán van másolatom, és amit nem igazán tudnék pótolni sem.

Vannak azonban olyan emberek, tudom jól, akik hogy ha erőszakkal kell is magukat rávenni, megteszik, hogy elérjék, hogy a telefon ne játszon ennyire fontos szerepet a mindennapi életükben. Ez a típus telefonál és aztán helyére teszi a készüléket. Nagyon ritkán használja ha nem kifejezett célja van, nem görget semmilyen közösségi oldalt és nem nézegeti a híreket, maximum nagyon ritkán egy-egy sorban állás alkalmával, de igazából nem tulajdonít nagy szerepet a telefonnak a mindennapokban. Ez a tábor úgy vélekedik, hogy nagyon káros, hogy ha az ember életében nagy szerepet játszik bármilyen elektronikai eszköz, beleértve a telefont is.

Gondolom, hogy igaza senkinek sincs, hogy a mai életben az arany közép út visz előre és nyújt megfelelő megoldást, vagyis szükség van a készülékre, nagyon sok mindent gyorsan és egyszerűen el lehet a segítségével végezni, de nem játszhat akkora szerepet az életünkben, mint mondjuk én is elkezdtem magamon észlelni.  Mindkét tábor biztosan egyetért azonban abban, hogy szükség van egy tökéletes telefon szervíz csapatra, amilyen számomra az  Android szerviz csapata, akik mindig minden javítást gyorsan és tökéletesen el tudnak végezni számomra a telefonomon. Mert azt azért egyik tábor sem akarja, hogy napokig vagy hetekig ne tudja használni a telefonját egy összetört kijelző vagy más probléma miatt, ha túl sok szerepet ad a telefonnak az életében, ha túl keveset, mindegy melyik táborba tartozik.